Stâlpi înlocuiți pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Petroșani

Stâlpii de iluminat public de pe strada 1 Decembrie 1918 din Petroșani sunt înlocuiți în această perioadă.

Au o vechime de peste 50 de ani, iar timpul și-a pus amprenta asupra lor. Din acest motiv administrația publică locală a decis înlocuirea lor. Fondurile necesare sunt asigurate de la bugetul local.

”Am început înlocuirea stâlpilor de iluminat stradal de pe Bulevardul 1 Decembrie, cu o vechime mai mare de 50 de ani și care prezintă uzură din cauza timpului îndelungat de folosință. În același timp, pregătim și implementarea proiectului finanțat prin AFM, de aproximativ un milion de euro, care vizează implementarea unui sistem modern de iluminat stradal”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Prin acest proiect investițional, Petroșaniul va beneficia de un iluminat public modern și eficient, în timp ce consumul și costurile la factura de energie se vor reduce cu 80% prin implementarea acestui program finanțat prin Administrația Fondului de Mediu.

Se vor monta 1339 de aparate de iluminat stradale noi, tip LED, cu aproape 200 în plus față de vechile corpuri de iluminat public, în timp ce consumul și costurile se vor reduce cu aproape 80%. Valoarea totală a investiției este de 5.114.314 lei, contribuția Primăriei Municipiului Petroșani fiind de 114.314 lei.

Carmen COSMAN – PREDA