Semnalizare suplimentară la trecerile de pietoni din Petroșani

41

Pentru a crește siguranța traficului și în vederea reducerii numărului accidentelor rutiere, Primăria Municipiului Petroșani a implementat un proiect care vizeazî iluminarea suplimentară a trecerilor de pietoni.

Aproape toate trecerile de pietoni din localitate au fost prinse în acest proiect finanțat din bugetul local al municipiului Petroșani.

”Trecerile de pietoni din municipiul Petroșani sunt semnalizate suplimentar, cu ajutorul unor markeri luminoși intermitenți cu LED-uri, care se aprind după căderea întunericului.
Motivul pentru care am decis implementarea acestui proiect este creșterea gradului de siguranță pentru pietoni inclusiv pe timpul nopții. Întregul sistem este gândit astfel încât să avertizeze șoferii că se apropie de locurile de traversare pentru pietoni, acești markeri fiind vizibili de la distanță”,a  explicat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

De precizat că este o măsură implementată suplimentar, pe lângă iluminarea suplimentară cu reflectoare dedicate și a limitatoarelor de viteză deja montate.

Carmen COSMAN – PREDA