Polițiști din Petrila și-au recâștigat demnitatea în instanță

Doi polițiști din Petrila au fost denigrați în repetate rânduri pe rețeaua de socializare Facebook de către o persoană, cunoscută în localitate si virală pe rețelele de socializare.

Sătui până peste cap de modul în care aceștia erau denigrați, ajungându-se chiar la comentarii de genul “Pe pieptul lui să fie”, “Amin”, simțindu-și viața în pericol aceștia au fost susținuți de Europol HUNEDOARA, prin Sfia-Merei Lucian și au deschis acțiune civilă împotriva individului, prin apărător Alexandru Ciobanu, avocat al membrilor de sindicat Europol din județ.
Astfel, instanța de la Petroșani le-a dat câștig de cauză celor doi polițiști, prin sentința civilă 261/ 2023, defintivă prin neapelare, deoarece chiar dacă libertatea de exprimare este prevăzută în Conventia Europeană a Drepturilor Omului trebuie să nu aducem atingere demnității umane.
“Afirmațiile prezentate au creat reclamantilor grave atingeri morale, atat in calitatea de cetățeni cât și în calitate calitate de lucratori de politie, fiindu-le provocat un prejudiciu.
Prejudiciul produs reclamantilor consta in atingerea adusa dreptului la viata privată, demnitatii si onoarei acestora, a imaginii lor in societate. Din cauza actiunilor pârâtului, reclamanții au fost pusi intr-o situatie stânjenitoare față de colegii de serviciu si față de oamenii din comunitate” a afirmat avocatul.
Autorul comentariilor a fost obligat prin sentință să prezinte scuze publice celor doi polițiști și să plătească daune morale în valoare de 1000 de lei fiecăruia.
Avocatul spune că daunele morale obținute vor fi donate pentru o cauză nobilă unei Asociații sau ONG care întreprinde acțiuni de binefacere.