Consilier PSD amenințat de Laurențiu Nistor cu sancțiuni politice, după ce a vorbit despre interesele directorului Apa Prod în afacerile balastierelor!

Consilierul județean PSD Alexandru Chiș a fost amenințat cu sancțiuni politice de președintele Consiliului Județean Hunedoara Laurențiu Nistor, care este și președintele PSD Hunedoara. Chiș a ridicat, în plenul ședinței de consiliu problema ”ciubucurilor” și a intereselor directorului Apa Prod, Victor Arion, în afacerile unor balastiere. Apa Prod este operatorul de apă și canalizare din nordul județului, funcționând în subordinea Consiliului Județean Hunedoara.

Disensiunile au pornit de la modul în care Apa Prod (nu) a înțeles să rezolve problema unor canale stradale care s-au lăsat și care ar pune în pericol siguranța oamenilor care locuiesc în zonă, fiind situate în imediata apropiere a unor conducte de gaze naturale. În context, consilierul județean PSD a vorbit despre ”ciubucuri” și ”interese” ale directorului Apa Prod, Victor Arion. Președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor s-a înfuriat în momentul în care Alexandru Chiș a refuzat să precizeze la ce balastiere face referire și l-a amenințat cu sancțiuni politice, pe care le va lua personal.

”Domnule președinte, am o rugăminte: dați-i o dispoziție domnului Arion, managerul Apa Prod să se țină de muncă, cu oamenii pe care îi are în subordine, nu de ciubucuri particulare. Dacă nu este în stare, să își dea demisia, iar dacă nici așa nu vreau, eu vă promit că voi face o campanie la nivel de municipiul Hunedoara și de județ pentru a ne retrage din această asociație. Să vină să spună, nu avem oameni, dați-ne dvs oameni. Pai eu sunt manager sau cine? Domnul Costel Aveam este lângă dvs. I-am chemat pe cei care răspund de la Hunedoara. Canalul pe care l-au băgat în urmă cu 4 ani nu l-au tasat cum trebuie, s-a lăsat în jos 20 – 30 cm, chiar lângă gura de aerisire a gazului și lângă conducta de gaz. Dacă mai vine o mașină de tonaj mare, acolo se poate întâmpla o explozie. I-am chemat să vină, să repare. Am văzut că nu vin, au trecut 4 luni. L-am sunat pe dl. Costel Avram. Mi-a promis că vine ”mâine dimineață”. Nu a venit. L-am așteptat până seara la ora 9.00… La noi, în Ardeal, când m-am născut eu cuvântul ținea loc de ștampilă. Acum, cuvântul unor astfel de oameni care te lasă o zi întreagă să-i aștepți, poți să facă ceva cu el, să nu spun ce…”, a precizat Alexandru Chiș.

Consilierul PSD a mai spus că știe că Laurențiu Nistor a fost informat despre intervenția sa chiar de directorul Apa Prod, care l-ar fi sunat personal pe președintele CJ Hunedoara

”Al cui tată și nepot este? Vreți să vă spun eu ale cui interese le face? Ale balastierelor, ale abatoarelor, etc, etc. Vi le dau cu nume dacă vreți. Nu se poate așa ceva domnilor. Vă mai dau străzi care nu se pot asfalta din cauză că nu vine să schimbe țevile care de 30 de ani sunt băgate acolo. Dacă este sub tutela Consiliului Județean, vă rog frumos să luați măsurile necesare. Vă rog să trimiteți, să nu ziceți că vorbesc tâmpenii, să vedeți ce este la fața locului”, a conchis Chiș.

Numai că președintele Laurențiu Nistor a luat foc când a auzit de balastiere și, după ce a vorbit despre proiectul cu fonduri europene care ar trebuie să rezolve toate aceste probleme, în momentul în care va fi implementat, l-a somat pe colegul său de partid să dea numele balastierelor: ”Te-aș întreba să spui azi în public, aicea, că ai făcut o acuzație extrem de gravă, că Apa Prod susține balastierele…care balastiere?”

Alexandru Chiș a precizat că o va face doar în instanță, dacă se va ajunge acolo, însă Nistor a amenințat cu sancțiuni politice.

”Domnule  Chis, cu mine nu parlamentați. V-am pus o întrebare foarte concretă. Acuzația că Apa Prod este în cârdășie cu balastierele vă rog să o spuneți astăzi, aicea, că dacă nu eu personal voi lua sancțiune împotriva dvs. pe linie de partid. Vă permiteți să jigniți partidul de data asta. Președintele CJ este membru PSD. CJ are în subordine Apa Prod. Dacă președintele nu știe ce balastiere are Apa Prod și le manevrează, e grav și ca să nu fie grav pentru președinte te rog să ne spui astăzi, că dacă nu voi lua măsuri împotriva dvs”, afirmat Laurențiu Nistor.

Discuția în plenul Consiliului Județean Hunedoara s-a încheiat în termeni deloc amiabili, dar lasă în urmă multe semne de întrebare. Printre care și de ce Laurențiu Nistor nu a cerut dovezi sau o verificare în acest sens, mai ales că Apa Prod este în directa subordine a administrației publice județene, ci doar numele balastierelor la care directorul Victor Arion ar avea interese, conform acuzațiilor extrem de grave formulate public.

Carmen COSMAN – PREDA