Ziua Muntelui,  sărbătorită în Parâng

109

În premieră, administrația publică din Petroșani a marcat Ziua Muntelui chiar în Masivul Parâng. La acțiunile organizate a luat parte și un grup de copii.

În natură, în inima Parângului, așa a fost marcată, astăzi, Ziua Muntelui, o sărbătoare națională instituită încă din anul 2002 pentru a atrage atenția asupra problemelor, dar și a potențialului pe care îl prezintă zonele montane.

De Ziua Muntelui copiii au putut să învețe despre ce înseamnă Salvamont și Jandarmeria Montană, dar și ce atribuții au aceste instituții extrem de importante, iar cei de la Asociația  Pro Parâng le-au prezentat câteva noțiuni despre orientarea turistică și tehnici de supraviețuire care să le fie de folos și pe viitor.
Important este însă că astfel reușim să insuflăm copiilor dragostea și respectul pentru munte Protejând natura, ne protejăm pe noi toți!
Mulțumesc Prefectului Județului Hunedoara, Călin Petru Marian pentru că a luat parte la acest eveniment pe care l-am organizat pentru prima dată în Parâng și mulțumesc tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu care s-au mobilizat și au fost alături de noi. Doresc să le urez un călduros ”La mulți ani!” tuturor celor care își desfășoară activitatea în zonele montane, dar și celor care  iubesc muntele și au grijă de această inestimabilă comoară pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o!”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi.