Maratonul vaccinării – Aproape 2000 de persoane vaccinate în județ

70

1.969 persoane s-au vaccinat vineri, sâmbătă și duminică în cadrul „MARATONULUI VACCINĂRII” organizat în municipiile Deva, Hunedoara și Petroșani. Aproape jumătate sunt vaccinați la centrul amenajat la Petroșani.

Potrivit Instituției Prefectului – Județul Hunedoara, situația numărului de locuitori ai celor trei orașe, care au dorit să se vaccineze împotriva „COVID 19”, este: Petroșani – 953, Deva, 533 și Hunedoara 483.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi le-a mulțumit celor care au înțeles importanța vaccinării: ” Imunizarea s-a făcut cu serurile Pfizer BioNTech și Johnson & Johnson și nu a fost raportată nicio reacție adversă. Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că vaccinul este singura metodă prin care putem reduce pericolul de infectare și de a dezvolta forme severe ale bolii!”

Pe de altă parte, a sfârșitul acestei săptămâni, dar și în cele care vor urma, astfel de acțiuni vor avea loc și în alte localități urbane, după un program care va fi transmis publicului imediat ce va fi definitivat de Instituția Prefectului împreună cu Direcția de Sănătate Publică și cu autoritățile publice locale.

Totodată, în zonele rurale ale județului, în următoarele săptămâni, va continua acțiunea de amenajare a centrelor medicale mobile de vaccinare unde echipele de medici și asistenți vor fi la dispoziția celor care doresc să se vaccineze.