Dascălii nevaccinați mută școlile în online

94
Foto: Opinia Timisoarei

Școli din localități unde incidența cazurilor de COVID – 19 este scăzută sunt nevoite să desfășoare cursurile în online, iar acest lucru se întâmplă din cauza ratei scăzute de vaccinare a cadrelor didactice și personalului auxiliar.

Potrivit Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, după vacanța d două săptămâni s-au putut întoarce în bănci doar elevii de la școlile unde rata de vaccinare a cadrelor didactice și personalului angajat este de peste 60%.

În județul Hunedoara, aproape jumătate dintre elevi și preșcolari au fost nevoiți să rămână acasă din cauză că dascălii nu s-au vaccinat decât în număr foarte mic.

S-a ajuns astfel la situații incredibile în care elevii din localități cu incidență mică a cazurilor de COVID – 19 învață în regim online.

”S-a tot spus că școala trebuie să se desfășoare în format fizic și am ajuns la trecerea online a unor școli în localități cu incidența sub 2,5/1000. Sper să aibă conexiune bună la internet”, a scris pe pagina sa de Facebook directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei.

De exemplu: UAT Sălașu de Sus – incidența este de 1,78 (respectiv 4 cazuri), dar rata de vaccinare a angajaților Școlii Gimnaziale  este de numai 40%. În aceste condiții, orele se desfășoară online. La fel, în Lunca Cernii de Jos incidența 2,46 (doar 2 cazuri), dar dascălii și personalul auxiliar s-au vaccinat doar în proporție de 26,67%. Nici aici elevii nu se pot întoarce în bănci din același motiv.

Carmen COSMAN – PREDA