E oficial. Magazin Dedeman la Petroșani

Este deja oficial. La Petroșani se va amenaja un magazin Dedeman, o investiție așteptată de mulți locuitori din Valea Jiului care nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la Deva sau la Târgu Jiu pentru cumpărături de profil. În plus, acest lucru generează noi locuri de muncă, dar și resurse bugetare suplimentare pentru municipiul Petroșani.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a semnat miercuri Certificatul de Urbanism pentru magazinul Dedeman. Este ultima etapă înainte de emiterea autorizației de construire.

În luna august, Consiliul Local Petroșani a aprobat și Planul Urbanistic de Detaliu pentru magazinul Dedeman, ce va fi construit pe fostul amplasament al UPSROM.

Parcela de teren în suprafață de 28.687 mp, se află în intravilanul municipiului Petroșani, este proprietate privată și are ca destinație zonă de unități industriale și servicii. Construcția propriu-zisă se va întinde pe o parcelă de 11.248 mp și aici vor fi amenajate cca. 240 de locuri de parcare, care să deservească magazinul.

Proiectul a primit  avizul favorabil al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA București – Sucursala Regională Timișoara, Apa Serv Valea Jiului SA, E-Distribuție Banat, precum și din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara”.