Iarna poate să vină pe drumurile naționale. Avem suficiente stocuri de material antiderapant

40
Iarna poate să vină pe drumurile naționale care tranzitează județul Hunedoara. Pregătirile pentru intervenții pe timpul iernii, pe porțiunea de autostradă care traversează județul Hunedoara și pe drumurile naționale hunedorene, au fost finalizate.
Drumarii i-au transmis prefectului județului, Călin Petru Marian, aflat la bazele de depozitare, atât pentru autostradă cât și pentru drumuri naționale, că stocurile de material antiderapant și rezervele de combustibil sunt suficiente, acestea putând fi completate ori de câte ori va fi nevoie, potrivit unui comunicat al Prefecturii Hunedoara.
La Șoimuș, la Centrul pentru Întreținerea și Coordonarea porțiunii hunedorene a autostrăzii A1, se află depozitate 1.260 tone de sare și 44 tone de cloruri.
Coordonatorul centrului, ing. Ovidiu Popa, l-a informat pe prefectul județului că personalul este pregătit să folosească toate utilajele din dotare și să acționeze imediat ce starea carosabilului va impune acest lucru. Totodată, la Holdea sunt depozitate 350 tone de nisip care vor fi folosite ca sprijin pentru intervențiile centrului de la Șoimuș.
Prefectul Călin Petru Marian s-a aflat astăzi și la Baza de depozitare din cadrul Districtului Șoimuș – Drumuri Naționale.
Aici se află pregătite pentru deszăpezire 683 tone de sare, 3,3 tone clorură și 7,85 tone de nisip. Șeful secției de Drumuri Naționale – Hunedoara, ing. Dorel Neamț, spune că în depozitele tuturor celor 7 secții de drumuri naționale din județ, care întrețin 385 de kilometri de rețea rutieră, se află suficiente cantități de material antiderapant iar utilajele sunt pregătite să intervină atunci când va fi cazul.