Avem primii bani prin PNRR

​România a primit prima tranşă de bani din suma alocată de Comisia Europeană țării noastre, prin Programul Național de Redresare şi Reziliență. Este vorba de 1,8 miliarde de euro, reprezentând un procent de 13% din totalul granturilor asigurate de Comisia Europeană României.

Țara noastră va primi în total 29,2 miliarde de euro pentru punerea în aplicare a Planului de Redresare şi Reziliență, care include 107 investiții în domenii variate şi 64 de reforme. Planul Național de Redresare și Reziliență este structurat pe cei 6 piloni prevăzuți de Regulamentul Mecanismului de Redresare și Reziliență și împărțit în 15 componente, astfel încât să acopere nevoile României și să urmărească concomitent prioritățile Comisiei Europene: tranziția verde, transformarea digitală, creștere inteligentă, coeziune socială și teritorială, sănătate și reziliență economică, socială și instituțională, politici pentru generația următoare, copii și tineri.
România are pentru anul viitor o finanțare de aproximativ 6,171 miliarde euro, a căror accesare depinde de îndeplinirea condiționalităților din program.

Deputat PNL Vetuța Stănescu