Consiliul Județean Hunedoara a cheltuit 65.000 de lei, din banii județului, pentru un spectacol folcloric de 1 Decembrie în municipiul Hunedoara!

Nu mai puțin de 65.000 de lei este suma alocată și cheltuită de Consiliul Județean Hunedoara pentru organizarea unui spectacol de 1 Decembrie în municipiul Hunedoara. Este drept, suma a fost trecută prin bugetul Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, instituție aflată de altfel în subordinea Consiliului Județean Hunedoara. Organizatorul spectacolului este o asociație non profit, cu sediul într-un apartament din Hunedoara.

Cel puțin interesantă este decizia administrației publice județene de a organiza, din banii noștri, ai tuturor hunedorenilor, un spectacol de 1 Decembrie  doar în municipiul Hunedoara. Nu  s-a organizat în Deva, care este reședință de județ, dar nici în vreo altă unitate administrative teritorială, nici măcar una din Valea Jiului (zonă care reprezintă o treime din județ) ca să se echilibreze puțin balanța. Fără a minimaliza în vreun fel importanța municipiului Hunedoara pe harta județului, alegerea CJ Hunedoara lasă loc la multe interpretări. În mod direct, dincolo de orice speculații, diferența dintre Deva și Hunedoara o dă și culoarea politică a primarului, cel din Hunedoara fiind coleg de partid cu actuala conducere PSD a Consiliului Județean, de care șefii din administrația publică par să se simtă mult mai apropiați inclusiv când vine vorba despre alocări bugetare.

Să ne întoarcem însă la spectacolul de 1 Decembrie, finanțat de Consiliul Județean Hunedoara, prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara. Organizarea lui a fost câștigată de o asociație, respectiv Asociația non profit L & C Consulting, care  are sediul într-un bloc de pe strada Dacia din municipiul Hunedoara, în același spațiu cu un cabinet de avocatură (La o simplă căutare pe Internet, cele două sunt legate chiar și același număr de telefon).

65.000 de lei a fost valoarea inițială a achiziției și exact aceasta este și oferta câștigătoare. A fost de altfel un singur ofertant.

Cât privește Asociația non profit L & C Consulting Hunedoara, pare să-și fi creat o relație de colaborare extrem de strânsă cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, cel din subordinea CJ Hunedoara, și câștigă contract după contract.

Anul trecut, Asociația non profit L & C Consulting Hunedoara a primit din partea Ministerului Agriculturii o diploma de recunoaștere a meritelor pentru implicarea într-un proiect care vizează diminuarea risipei alimentare.

Carmen COSMAN – PREDA