Dorul de casă cu bani publici se stinge! Urșii din Moldova s-au ”prosternat” la picioarele lui Avram, în curtea Consiliului Județean Hunedoara

150.000 de lei a alocat în acest an Consiliul Județean Hunedoara pentru acțiunile desfășurate ”în perioada Sărbătorilor de iarnă 2021”, conform proiectului de hotărâre adoptat în ședința din data de 29 octombrie. Cel puțin o parte din această sumă a fost direcționată pentru un spectacol de colinde organizat ÎN CURTEA interioară a Consiliului Județean Hunedoara. Cum s-ar spune, banii noștri, ai tuturor, au fost cheltuiți cam pentru ei, ”aleșii”!

Timp de aproape o săptămână, pe scena din curtea interioară au evoluat soliști și ansambluri folclorice din mai multe zone ale județului, mai ales că în raportul de specialitate care a însoțit hotărârea de Consiliu Județean Hunedoara se menționează că: ”Aceste acțiuni de sfârșit de an sunt un bun prilej de a promova tradițiile populare specifice zonei noastre”.

Numai că, atunci când ești jupân, dovedești că POȚI! Poți chiar să incluzi tradițiile de iarnă din Moldova în cele specifice ”zonei noastre”.

În consecință, vineri, în curtea interioară a Consiliului Județean a evoluat Ceata de la Boroaia – Suceava, care a adus în fața hunedorenilor tradițiile din Moldova. Același ansamblu, spun cunoscătorii, care, absolut întâmplător desigur, a fost prezent și la nunta fiului lui Costel Avram, administratorul public al Consiliului Județean Hunedoara și atunci, și acum.

Avram dovedește între timp că este tot mai puternic înfipt în structura decizională a Consiliului Județean Hunedoara. În mandatul trecut era privit cumva ca interfața lui Laurențiu Nistor, președintele PSD Hunedoara și, pe atunci, deputat de Hunedoara. Acum Nistor este președinte al Consiliului Județean Hunedoara, iar despre Costel Avram se spune că este mâna lui dreaptă.

Ca atare, dacă în anii trecuți, era nevoit să meargă până în Moldova pentru a se putea bucura de tradițiile copilăriei lui, de data aceasta Costel Avram a  adus ”Moldova” la el. Pe banii hunedorenilor! Nici vorbă, spectaculoase datinile și obiceiurile de iarnă de pe plaiuri moldave. Cum la fel de frumoase și spectaculoase sunt cele, de exemplu, din Maramureș. Dar administratorul public al CJ Hunedoara e din Verșeni, deci Maramureșul nu prea are ce căuta în ecuația aceasta a sărbătorilor de iarnă de la Consiliul Județean Hunedoara. Suceava e la putere. Atât de emoționat și bucuros a fost Avram, încât s-a prins și în ”hora strămoșească” a celor din Ceata de la Boroaia!

Și cum să nu te simți puternic când poți să-ți stingi dorul de ”casă” pe bani publici sau când urșii din Moldova s-au prosternat la picioarele tale?!

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: capturi Facebook CJ Hunedoara)