Primarul Merișanu coordonează PSD Vulcan de la Pro România

Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan, coordonează, începând de luni, organizația PSD Vulcan. Interesant este că în revine această ”demnitate” deși e încă membru al ProRomânia și nici nu poate demisiona pentru că și-ar pierde mandatul, conform Codului Administrativ.

”Cristian Merișanu, primarul Municipiului Vulcan a decis SĂ SE ÎNTOARCĂ ACASĂ! De astăzi acesta devine și coordonator al Organizației PSD Vulcan”, a anunțat luni senatorul Cristian Resmeriță, președinte executiv al PSD Hunedoara.

Cristian Merișanu a demisionat din PSD în martie 2020, când a părăsit și funcția de viceprimar al municipiului Vulcan. Și-a anunțat intenția de a candida la funcția de primar al Vulcanului, dar social- democrații au decis să meargă din nou pe mâna lui Gheorghe Ile, care ulterior s-a retras din cursă pe fondul stării de sănătate alterate. Merișanu a câștigat ”la mustață” alegerile pentru funcția de primar, după ce s-a înscris în ProRomânia, partidul lui Victor Ponta din partea căruia a candidat. A rămas însă apropiat de PSD, iar acest lucru a fost vizibil în acțiunile lui politice sau administrative.

Nu poate demisiona însă din partid pentru că și-ar pierde mandatul. Conform Codului Administrativ, încetarea mandatului de primar este determinată (și) de ”pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă a fost ales”.

Ca atare, coordonează PSD Vulcan de la ProRomânia și, probabil, așteaptă să fie demis ca să poată rămâne în funcție și să-și oficializeze mariajul cu PSD.

Carmen COSMAN – PREDA