Scut în jurul parcului din Geoagiu – Băi. Peste 160 de oameni se opun unui proiect al administrației locale!

1802

Peste 160 de localnici din Geoagiu – Băi (din cei aproximativ 220 care efectiv mai locuiesc în zonă) au  semnat deja împotriva unui proiect al administrației publice locale, care ar duce la desființarea parcului din localitate.  În locul oazei de relaxare ar urma să fie amenajat un așa – numit parc de aventură, în care Primăria Orașului Geoagiu ar urma să se asocieze cu firma unui om de afaceri din Caraș – Severin, Nicușor Vasilescu, fost primar în Băile Herculane.

Proiectul Primăriei Geoagiu, propus de primarul PSD Vasile Cărăguț, aflat în dezbatere publică, a stârnit vii controverse și nici întâlnirea de astăzi nu a lămurit situația. Oamenii nu se opun niciunei investiții benefice localității lor, însă nu înțeleg de ce trebuie sacrificat parcul public din Geoagiu Băi și de ce nu a fost aleasă o altă locație, dacă fostul primar din Herculane tot vrea să investească la ei în localitate. A fost creat chiar și un grup public de discuție, unde localnicii să își poată spună în mod deschis părerea în legătură cu acest subiect.

Îngrijorarea oamenilor vine și din lipsa de încredere în potențialul partener al Primăriei Geoagiu și mai ales în bonitatea societății BOVA VASILESCU SRL, cu sediul în localitatea Mehadia, al cărui asociat unic este ex-primarul PSD Nicușor Vasilescu, care ar intenționa ”să investească sume cuprinse între 800.000,00 lei și 1,5 milioane lei” conform Referatului de aprobare nr.149/26.11.2021 semnat de primarul orașului Geoagiu.

Și Prefectura Hunedoara a fost sesizată despre intenția de asociere dintre Primăria Geoagiu și SC Bova Vasilescu SRL, iar recomandarea reprezentantului Guvernului în teritoriu a fost tocmai în sensul consemnării opiniilor petenților și analizarea tuturor aspectelor semnalate în ceea ce privește oportunitatea asocierii, dar și impactul asupra biodiversității parcului din stațiunea Geoagiu – Băi.

Pe de altă parte, configurația politică a Consiliului Local Geoagiu nu este de natură să îi dea palpitații primarului în ceea ce privește adoptarea proiectului. Din cei 15 consilieri locali, 8 sunt de la PSD, 6 – PNL și 1 – PPDD. Consilierii PNL au anunțat deja că nu vor vota acest proiect în forma propusă, dacă nu se găsește o altă locație și nu parcul din stațiune.

Carmen COSMAN – PREDA