Termocentrala Mintia nu va ajunge la fier vechi! Ministrul cere garanții de continuitate de la viitorul investitor

260

Termocentrala Mintia nu va fi tăiată și vândută la fier vechi, a anunțat astăzi ministrul Energiei, Virgil Popescu, demontând în acest fel zvonurile alarmiste. Din contră, precizează demnitarul, viitorului investitor îi vor fi cerute garanții financiare de continuare a activității, chiar dacă pe gaz.

Declarațiile ministrului Energiei vin după întâlnirea pe care a avut-o cu administratorul special al CEH-ului, Cristian Roșu, și cu reprezentantul lichidatorului.

”Termocentrala de la Mintia nu va ajunge la fier vechi! Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu administratorul special al CEH-ului, Cristian Roșu, și cu reprezentantul lichidatorului. Le-am cerut ca în perioada următoare când încep procedurile de licitație, viitorul investitor care va fi selectat să ofere garanții financiare că la Mintia se va construi o centrală pe gaze naturale de minim 800MW cu tehnologie avansată”, a precizat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Oprită încă din luna februarie a anului trecut, la finele lunii mai 2021 Termocentrala Mintia a intrat oficial în conservare.

Documentația în vederea organizării linictației trebuie întocmită până la finele lunii martie

”Cu privire la Mintia, domnul ministru i-a solicitat domnului administrator judiciar pregătirea documentației, până la finalul lunii martie, pentru organizarea licitației”, a precizat Cristian Roșu.

Carmen COSMAN – PREDA