Alertă COD ROȘU de vreme extremă!

223

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara a transmis în această seară o alertă de vreme extremă.

Este COD ROȘU cu vânt puternic și viscol până la ora 20.30, iar avertizarea meteo vizează zona de munte, la peste 1800 de metri altitudine. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, se vor înregistra intensificări ale vântului, cu rafale care vor depăși 140 – 145 km/h, zăpadă puternic troienită, vizibilitate redusă spre 0 m.

”Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire ți autoprotecție. Rămâneți în locuință sau în alte spații care să vă asigure protecție. Închideți ușile și ferestrele și puneți la adăpost animalele. Stați departe de copaci, semne de circulație, linii de electricitate și alte obiecte care pot cădea și vă pot răni. Informați și ajutați persoanele din vecinătatea dvs. Apelați serviciul de urgență 112 numai în caz de necesitate”, se arată în mesajul transmis în această seară de ISU Hunedoara.

Pe de altă parte, localitățile din sudul județului Hunedoara se află sub avertizare de COD PORTOCALIU de vreme severă, cu ninsori și vânt puternic, până marți dimineață la ora 8.00, în timp ce restul județului este sub COD GALBEN.

Carmen COSMAN – PREDA