Vântul care a suflat cu putere a produs pagube la Lupeni, unde un acoperiș a fost dislocat și trântit la pământ. Un autoturism aflat în parcare a fost strivit de elementele din structura acoperișului dar, din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Incidentul s-a produs luni seara, în cartierul Bărbăteni din municipiul Lupeni. Reprezentanții ISU Hunedoara au precizat că ”un echipaj al Gărzii de intervenţie Lupeni şi membri ai CLSU Lupeni lucrează pentru segmentarea materialului lemnos din acoperis şi îndepărtarea tablei”.

Vântu a bătut cu atâta putere încât o parte din acoperiș a ajuns până pe calea ferată.

Primarul Lucian Resmeriță a anunțat că a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pentru a fi luate toate măsurile de urgență necesare înlăturării efectelor produse de vântul puternic și de ninsori.

Până la ora 23, precizează ISU Hunedoara, zona înaltă montană a judeţului Humedoara s-a aflat sub incidenţa avertizării COD ROȘU de fenomene meteo imediate caracterizate de viscol puternic, intensificări de vânt de 140-145 km/h, zăpadă troienita şi vizibilitate redusă la peste 1800m altitudine.

Probleme au fost și în zona Muncelul Mic, unde un copac a căzut pe carosabil, pe DJ 708D, blocând circulația. Pentru segmentarea și îndepărtarea copacului intervin echipe ale Detașamentului Deva din cadrul ISU Hunedoara și Drumuri Județene Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: Facebook – Lucian Resmeriță)