Foști mineri din Valea Jiului, recalificați la Universitatea Petroșani. Vor lucra în domeniul energiei eoliene

La Universitatea Petroșani încep sâmbătă cursurile de pregătire pentru cei care vor lucra în domeniul energiei regenerabile, respectiv al eolienelor.

Sunt 50 de persoane din Valea Jiului, mulți foști mineri, pentru care în momentul în care s-a închis o ușă, în condițiile restructurării industriei extractive, au găsit o altă ușă deschisă, cea a energiei regenerabile.

”Sunt aproximativ 50 de cursanți într-o primă etapă, împărțiți în două grupe. Avem doi lectori, iar partea practică va fi efectuată în laboratoarele noastre, pe care am început să le dotăm astfel încât cursanții să vadă ceea ce se predă, să poată înțelege mai bine partea teoretică”, a explicat Rectorul Universității Petroșani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai.

În acest proiect prin care foștii mineri trec prin procesul de reconversie spre domeniul energiei regenerabile, Universitatea Petroșani este partener cu RenewAcad, Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie și se estimează că, în cadrul acestui proiect 700 de oameni urmează să fie recalificați, cursurile fiind gratuite.

Carmen COSMAN – PREDA