Ringo Dămureanu – ”buzduganul – bodyguard” al sindicalistului penal Ștefan Adrian Jurca în relația cu George Simion

 Ștefan Adrian Jurca, fostul lider penal al minerilor de la Livezeni care se visează primar în timp ce face pe influencerul – deontolog, nu s-a dus singur la George Simion, liderul AUR, pentru a-și autopropune candidatura la Primăria Petroșani pe listele acestui partid politic. Așa cum singur recunoaște, l-a însoțit deputatul AUR Ringo Dămureanu (fost ALDE), pe care susține că îl cunoaște ”de mai multă vreme”. Probabil de pe vremea când ambii, adică atât Jurca, cât și Dămureanu, se înfruptau din banii Complexului Energetic Hunedoara.

Să vedem așadar cine este susținătorul lui Jurca, fostul lider condamnat penal pentru evaziune fiscală, cel care a băgat adânc mâna în ”buzunarul” minerilor pentru propriile interese, așa cum am scris detaliat de-a lungul vremii.

Prin urmare, Ringo Dămureanu (deputat ales în circumscripția Dolj) era descris de presă drept bodyguardul – sindicalist din ”surpriza” AUR. S-a ținut cu dinții în urmă cu aproximativ 4 ani de ”sărăcia” Complexului Energetic Hunedoara într-o perioadă (nu prea îndepărtată) în care Ministerul Energiei, care administra compania, era sub conducerea ALDE.

În 2017 Dămureanu a fost numit, pentru doar vreo lună, membru în Consiliul de Administrație al Complexului Energetic Hunedoara. A fost revocat din funcție, în 3 mai 2017, dar actualul ”băiat de AUR” nu s-a dat dus cu una cu două de lângă punguța cu doi bani a companiei energetice hunedorene, confruntată și atunci, ca și acum, cu grave probleme financiare. A atacat decizia, cerând instanței să fie anulat ordinul ministrului și să i se plătească din urmă indemnizația pe care nu a mai încasat-o. Curtea de Ape Craiova, localitatea de domiciliu a lui Ringo Dămurean, i-a dat parțial câștig de cauză și a obligat Complexul Energetic Hunedoara SA să-i plătească lui Dămurean suma de 9028 lei brut reprezentând indemnizaţia cuvenită funcţiei de administrator pentru perioada 04.05.2017 – 03.07.2017. În același timp însă, a respins ca inadmisibil capătul de cerere având ca obiect anularea Ordinului Ministrului Energiei nr.088/02.05.2017.

 

”Trădătorii” printre care s-a complăcut

În septembrie, Ringo Dămureanu, intrat deja în AUR și chiar vicepreședinte al Alianței la nivel național, susținea că ”Țara este condusă de trădători și ei trebuie să fie dați jos”, uitând că la un moment dat al existenței lui s-a complăcut printre acești ”trădători” și nu se dădea dus de la împărțirea bucatelor.

În vârstă de 47 de ani, Ringo Dămureanu era, înainte de a candida pe listele AUR, președinte al Sindicatului Forța Legii. Și bodyguard. Unul chiar sancționat pentru încălcarea legii electorale, conform presei. ”Un alt bodyguard regăsim pe prima poziție AUR pentru Camera Deputaților la Dolj: Ringo Dămureanu. Acesta se declară protector al drepturilor agenților de pază, mai precis președinte la Sindicatul Național „Forța Legii”. „De acum aștept să se arate toți vitejii în urma războiului!!! (Pe adevărații luptători îi cunosc bine)”, declara, cu exces de încredere, semne de exclamare și paranteze, domnul Ringo Dămureanu după alegeri. În aceeași zi, Dămureanu a fost amendat de poliție pentru încălcarea legii electorale. Bodyguardul-sindicalist a spus că nu a fost amendat și că va face plângere penală împotriva șefului IPJ Dolj”, nota în 2020 Digi 24.

De asemenea, partenerul apreciat și stimat de Ștefan Adrian Jurca a avut cazier pentru “lovire” şi, ulterior acelei condamnări, a fost acuzat din nou pentru agresarea unui medic, după cum relata recent G4Media.

În ultima perioadă, Dămureanu s-a remarcat în spațiul public prin tot felul de luări de poziție halucinante, ”taxate” ca atare de mass-media.

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: Epoch Times Romania)