Condamnatul Romeo Beja, candidatul AUR la Primăria Lupeni?!

Surse politice vorbesc despre faptul că viitorul candidat al AUR la Primăria Lupeni ar putea fi nimeni altul decât Romeo Beja, fost locotenent al lui Miron Cozma, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru subminarea puterii de stat.

Romeo Beja ar fi preferat în fața actualului lider al AUR Lupeni, Radu Napău Stoica, care are susținerea colegilor în Valea Jiului, dar s-ar încerca înlăturarea lui de ”mai sus”, după cum spun sursele noastre.

Romeo Beja a fost lider de sindicat al minerilor din Valea Jiului în timpul Mineriadelor, vicepreședinte al structurii sindicale condusă de Miron Cozma,  și a ispăşit o pedeapsă pentru subminarea puterii de stat, condamnare primită în urma mineriadei din 1999.

Romeo Beja a fugit imediat din ţară chiar înainte de pronunțarea sentinței şi a obţinut azil politic în Austria. A fost dat în urmărire de către autorităţi timp de 11 ani şi n-a făcut nici cea mai mică greşeală până în 2016. Printr-un calcul greșit și convins că pedeapsa s-a prescris, Beja a venit în ţară, dar a fost încătuşat şi dus la închisoare. În 2019 a fost eliberat condiționat.

Nu este singurul fost lider de sindicat despre care se vorbește ca și posibilă candidatură. La Petroșani, alt condamnat penal, pentru evaziune fiscală de această dată, mai precis Ștefan Adrian Jurca s-a autopropus pentru a candida la funcția de primar al municipiului Petroșani în timpul unei vizite a lui George Simion în Valea Jiului.

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: CanCan)