Nistor e cu ochii tot după icoane?! Banii nerambursabili, direcționați spre cultele religioase. Tineretul și sportul primesc sume infime!

Pictat printre sfinți, pe pereții unei biserici din Șoimuș, Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara pare să fie cu ochii tot pe icoane. Cultura, tineretul și sportul rămân în continuare văduvite la împărțirea sumelor nerambursabile, din fonduri publice, de către Consiliul Județean Hunedoara. Practic, în proiectul de hotărâre al CJ Hunedoara cultura nici măcar nu figurează!

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, și adoptat în plen, pentru cultele religioase suma aprobată este de 2,7 milioane de lei. Pentru programe și proiecte sportive s-a aprobat alocarea sumei de 200.000 de lei, în timp ce pentru programe și proiecte de tineret – 100.000 de lei. Cultura nu figurează în anexa care însoțește proiectul de hotărâre al lui Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara.

Situația nu este în niciun caz singulară și nu reprezintă nici măcar o surpriză, raportat la acțiunile din ultimii ani ale Consiliului Județean Hunedoara condus de PSD.

Astfel în 2020, pe fondul pandemiei, Consiliul Județean Hunedoara a suspendat în totalitate programul de alocare a finanțărilor nerambursabile. Nu s-au mai alocat bani pentru niciunul dintre capitolele prevăzute de legislația în vigoare: cultură, tineret, activități sportive și culte religioase. În 2021, pentru celelalte categorii finanțabile nu s-au găsit bani în vistieria publică, dar Laurențiu Nistor a alocat 1.000.000 de lei pentru cultele religioase.

Carmen COSMAN – PREDA