Sute de angajări în sectorul minier

4462

Sute de persoane vor fi reangajate în minerit, a anunțat astăzi Preşedintele Senatului, Florin Cîţu. Decizia a fost luată după întâlnirea care a avut loc la Guvern, la care au participat și reprezentanții Complexului Energetic Hunedoara.

“Ieri a fost o discuţie mai lungă pe energie. Aseară, premierul s-a întâlnit cu cei de la Complexul Energetic Muntenia şi cei din Hunedoara pentru a reporni acele capacităţi care folosesc cărbune. Este clar că, în această situaţie complicată, toată Europa se uită la surse alternative pentru a produce energie. Şi România avea deja aceste resurse. Vom vedea dacă va trebui să importăm şi cărbune. Vor fi adăugaţi 300 MW. Asta înseamnă că va trebui să angajăm vreo 600 de persoane din nou în sectorul minier, ceea ce este o vestă bună pentru aceşti oameni, care au suferit”, a afirmat Florin Cîţu la Senat, citat de Agerpres.

De asemenea, administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roșu, a anunțat astăzi că entitatea energetică hunedoreană va beneficia în continuare de întreg sprijinul guvernului pentru continuarea activității.

”Am participat, împreună cu administratorul judiciar al CEH, la întâlnirea de la Guvern cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, secretarul general al Guvernului Marian Neacșu și miniștrii Energiei – Virgil Popescu, Mediului – Tanczos Barna și Justiției – Cătălin Predoiu. Au fost prezenți și reprezentanții companiilor Romelectro, Hidroconstruct, Hidroelectrica și CE Oltenia. I-am prezentat domnului prim-ministru situația CEH și pașii pe care-i avem de parcurs în perioada următoare. Dumnealui ne-a asigurat de tot sprijinul și susținerea”, spune Cristian Roșu.

La această oră se lucrează la actele legislative de constituire a noului Complex Energetic ”Valea Jiului”, ce va îngloba cele 4 unități extractive – Lonea, Lupeni, Vulcan și Livezeni, Termocentrala Paroșeni și Sucursala PrestServ.

Carmen COSMAN – PREDA