Grupul consilierilor PNL Hunedoara: ”Cerem verificarea de urgență a directorului Apa Prod Deva și a șefilor Consiliului Județean Hunedoara, acuzați că protejează interesele balastierelor!”

Într-o comunicare publică, grupul consilierilor județeni PNL Hunedoara a cerut astăzi verificarea de urgență a directorului Apa Prod Deva și a șefilor Consiliului Județean Hunedoara, acuzați că protejează interesele balastierelor. Ulterior, la demersul aleșilor PNL au anunțat că se raliază și cei doi consilieri județeni ai USR Hunedoara.

Consilierii județeni ai Partidului Național Liberal au luat act cu deosebită îngrijorare de acuzațiile extrem de grave formulate în plenul ședinței Consiliului Județean Hunedoara chiar de unul dintre consilierii PSD, cu privire la unele balastiere care s-ar afla sub directa protecție a directorului Apa Prod Deva, Victor Arion. De asemenea, au fost făcute referiri directe la ”ciubucurile” de care se ocupă angajații operatorului de apă și canalizare din partea de nord al județului Hunedoara, sub oblăduirea aceluiași Victor Arion.

SC Apa Prod SA funcționează în directa subordine a Consiliului Județean Hunedoara, instituție condusă de președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor. Cu toate acestea, am constatat cu stupoare că Laurențiu Nistor a ignorat acuzațiile formulate de unul dintre colegii săi de partid, fiind mai interesat de numele balastierelor ale căror afaceri le-ar acoperi directorul Apa Prod, Victor Arion. Mai grav, în loc să dispună verificarea ÎN REGIM DE URGENȚĂ a acuzațiilor extrem de grave formulate în plen, președintele Consiliului Județean Hunedoara a încercat în mod disperat să îi închidă gura alesului județean, pe care l-a amenințat public cu sancțiuni PE LINIE DE PARTID!

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, pare în acest context mai decis să acopere neregulile semnalate decât aflarea adevărului, în ciuda faptului că funcția pe care o deține la nivel județean îl OBLIGĂ să ia toate măsurile legale pentru a împiedica astfel de acțiuni și fapte ale persoanelor din conducerea instituțiilor subordonate, indiferent de numele acestora!

Cerem autorităților competente să declanșeze o anchetă cu privire la acuzațiile extrem de grave formulate în ședința Consiliului Județean Hunedoara împotriva directorului Apa Prod Deva, dar și la posibila acoperire a acestor fapte de oficialii administrației publice județene. Considerăm că o verificare urgentă în acest sens este cu atât mai necesară cu cât și cunoscutul activist de mediu Călin Dejeu a semnalat recent, într-o anchetă publicată în ”România curată”, că administrația publică județeană este ”complicele mafiei balastierelor” și că abuzurile Consiliului Județean Hunedoara împotriva patrimoniului natural atât de valoros nu au nicio limită”, se arată în comunicatul Grupului consilierilor judeteni PNL Hunedoara.

La demersul aleșilor județeni PNL s-au raliat și cei doi consilieri județeni ai USR Hunedoara.

Despre aceste acuzații extrem de grave formulate în ședința Consiliului Județean Hunedoara, Informația a scris pe larg. Articolul puteți să îl citiți AICI

Carmen COSMAN – PREDA