Valea Jiului stă într-un pod. E singura investiție gândită de Consiliul Județean Hunedoara pentru localitățile de aici, pe ”Anghel Saligny”

Un pod. Cu asta ajută Consiliul Județean Hunedoara dezvoltarea Văii Jiului. Este singura investiție gândită ÎN/ PENTRU cele 6 localități ale Văii Jiului de administrația publică județeană condusă de Laurențiu Nistor pe Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Asta în timp ce același Nistor clamează sprijinul ”pentru toate localitățile, indiferent de culoarea politică”.

Podul ar urma să ducă la Mina Petrila, obiectivul pentru care Consiliul Județean Hunedoara a semnat actele de vânzare – cumpărare la începutul lunii mai. Doar ”garda” pazei și proprietarul s-a schimbat  în toată această perioadă în fostul perimetru minier. Restaurarea fostei mine și punerea ei în circuitul turistic așteaptă încă finanțare.

Revenind la podul pe care Laurențiu Nistor anunță că îl va construi pe fondurile alocate prin PNI ”Anghel Saligny”, acesta motiva, de asemenea în luna mai, că este absolut necesar în condițiile în care vechea construcție nu a trecut ”testul” expertizei de specialitate, iar reabilitarea lui ar costa foarte mult. Între timp însă, podul existent preia în continuare traficul din zonă, fără măcar să existe vreun indicator care să avertizeze că nu ar mai prezenta siguranță. Mai mult decât atât, autoritățile spun că nici nu va fi demolat, nici nu va fi închis circulației.

”Este clar că actualul pod nu mai este de actualitate. A depășit termenul în care poate fi menținut în funcțiune și lângă el se construiește podul nou. Un pod trainic, așa cum știam, pe râu în jos”, declara în luna mai Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Pe Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, Consiliul Județean Hunedoara a obținut fonduri guvernamentale în valoare de 140 de milioane de lei pentru șase proiecte care vizează reabilitarea sau modernizarea infrastructurii rutiere din zone de interes turistic și economic ale județului Hunedoara. Aproximativ 6,5 milioane de lei, din cele 140 de milioane de lei, sunt alocate proiectului ”Construire pod de legătură centura Petrila”.

”PSD susține dezvoltarea tuturor localităților din județul Hunedoara, indiferent de culorea politică a primarilor. Sumele au fost repartizate în funcție de numărul de locuitori și de necesitățile fiecărei comune, oraș sau municipiu din județul nostru”, susține în tot acest timp, într-o comunicare publică, Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Așa cum arătam anterior, în opinia lui Nistor problemele privind dezvoltarea Văii Jiului țin probabil doar de acest pod, singurul obiectiv aflat ÎNTR-UNA din cele 6 localități ale acestui areal unde CJ Hunedoara dorește să investească.

E drept, mai există un proiect în valoare 46.677.422,23 lei pentru un drum care duce, de la Barajul Valea de Pești, ÎN PĂDURE. Practic, încă un drum care duce nicăieri. Nu ar fi nici prima, și probabil nici ultima investiție de acest fel a administrației publice județene hunedorene. Amănunte despre acest proiect puteți să citiți AICI .

Carmen COSMAN – PREDA